Kezdőlap » Interjúk a restaurátorral » Népszerűek voltak az ősi bútorok

Népszerűek voltak az ősi bútorok

Megtisztelő volt, hogy meghívást kaptam 2013 után idén is az Egerben megrendezett Junior expóra. Ez az expó jó lehetőség a vállakozás bemutatására és üzleti kapcsolatok szerzésére, ismertség növelésére. 2014-ben a Kárpát-medence valamennyi országából 100 vállalkozás mérette meg magát. Ahol több szempont alapján értékelték a kiállítókat.

stand-junior-expo-2014-2-kep1. A stand összhatása (berendezés kivitelezése, megjelenése)

2. PR anyagok minősége, mennyisége

3. A vállalkozás eredetisége, innovativitása

4. A vállalkozás képviselőinek személyi kommunikációja

5. A vállalkozás jövőorientáltsága, a tevékenység kidolgozottsága– mennyiben fenntartható maga a vállalkozás?

Nagyon színes mezőny volt ,hiszen a sok vállalkozás profiljai teljesen változatosak voltak. Női divatruházat – ,internetfejlesztő-, számítógépes játékprogram fejlesztő-, hagyományos népi esküvői ruhát készítő-, orvostechnológiai vállalkozás ….. és az antik bútorokat és a restaurátor szakmát én képviseltem. Az alföldi régióból 2-3 vállalkozás képviseltette magát. Nagyon színvonalas kiállítási napon álcázott zsűri tagok járták a standokat miközben sok hasznos program zajlott az expó ideje alatt. Workshopok, kerekasztal beszélgetések, tanácsadás (pályázatok, hitelek, adózás, könyvelés, PR, marketing), szórakoztató és kulturális programok, gyermekprogramok. Az ünnepélyes díjkiosztó gálára egy neves szálloda dísztermében került sor. Látva a nagy nevű jól felépített vállalkozásokat, cégeket, egy vidéki restaurátor nemigen számithat itt díjra (gondoltam), de , hogy megmutathatom munkámat és megismerhetnek szélesebb körben, az is nagy lehetőség volt. És számos üzleti és baráti kapcsolattal gazdagodtam. De, az első 3 helyezés kiosztása után (első díj New York-i tanulmány út és számos média lehetőség. … ) következtek a különdíjak.

junior-expo-2014-kulondij-atvetel4 különdíjat osztottak még ki ,és egyszer Kis István restaurátort kérték a pulpitushoz. Nagyon meglepődve és kimondhatatlan nagy örömmel és büszkeséggel vettem át a díjat. 7 ország 100 vállalkozása közül a néhány díjat kapott között lehettem ,bár a többi kiállító is a saját profiljában kiemelkedő, hiszen meghívást kaptak egy mára már nemzetközivé bővült szakmai kiállításra. Ez a díjazás is azt erősíti bennem ,hogy a modern technológia fejlesztése a divatcikkek melett igen is szükség van rá, hogy őseink keze által készített évtizedeken vagy évszázadokon át féltve őrzött bútordarabokat megőrizzük az utánunk következő generációknak .

stand-junior-expo-2014-2-kepStandomon bemutattam egyszerű paraszti bútorokat és dúsan faragott nagypolgári darabokat is.. és ezeket úgy ,hogy restaurálás előtt és utánna formában . Így a látogató láthatta, miért nem érdemes kidobni a régi bútort mégha törött ,kopott és szakadt. Sok olyan reakció volt: hát ezt nem gondoltam, hogy ilyen állapotút rendbe lehet hozni… nekünk is van, akkor nem dobjuk ki.. ! Ha nem is kaptam volna díjat az elég nyeremény lett volna tudom ,hogy miattam pár régi darab megmenekül az enyészettől, a fejsze csapásaitól..

 

stand-junior-expo-2014-3-kepEgy különleges darabbal is készültem egy 1880 ban készült, sokat használt majd félredobott törött széket restauráltam és kalocsán egy ügyes kezű nénivel hímeztettem rá gyönyörű kárpitot. Sok látogató felkapta a fejét a láttán és volt aki fényképezkedett mellé állva.

stand-junior-expo-2014